Студентски Съвет при ТУ-София, филиал Пловдив

Фотоконкурс "Моята специалност през обектива" 2014г.

 

Фотоконкурс на тема "Моята специалност през обектива"

 

Тази година Студентски съвет отново организира фотоконкурс, но темата не беше пролетна. Решихме да провокираме студентите да покажат една уникална гледна точка на това как те сами виждат специалностите си и как биха искали да ги покажат на околните. Студентите имаха над месец да изпращат фотографии, като тази опитахме нещо ново - фотографиите бяха оценени от жури - двама преподаватели по фотография и един бивш възпитаник на ТУ - София, филиал Пловдив, който понастоящем се занимава с фотография. Отново наградите бяха ваучери за книги, като всички участници, независимо от това кое място заемат, получиха награда. 

 

Участниците се класираха както следва:

I-во място: Костадин Иванов
II-ро място: Георги Салпаров
III-то мясо: Ангел Ангелов
IV-то място: Хасан Камберов
V-то място: Анатас Джамбазов
VI-то място: Теодора Ненова
VII-мо място: Георги Георгиев

 

Снимките от конкурса можете да намерите тук!

 

Условията за участие:

1.       Организатор на фотоконкурса е Студентски съвет при Технически университет – София, филиал Пловдив.

2.       Право на участие във фотоконкурса имат всички студенти на Технически университет – София, филиал Пловдив.

3.       Приемат се до 3 броя, цифрови изображения с разширение .jpeg и минимум 300dpi. Снимките се изпращат на email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. , придружени със заглавие и кратка анотация.

4.       Всеки участник трябва да изпрати две имена и телефон за връзка.

5.       Участието е безплатно.

6.       Конкурсът е за авторска фотография и снимките, които се установи, че не са заснети от съответния участник, ще отпаднат от награждаването.

7.       Снимките трябва да отговарят на зададената тема на фотоконкурса и да не са били награждавани във други фотоконкурси. Да имат минимален размер 1024 пиксела (по хоризонтала), да не са били подлагани на груби манипулации със софтуер за обработка на изображения, като допустимите корекции са crop, levels, color balance, sharpen и unsharp mask.

8.       Творбите, взели участие в представителната изложба, стават притежание на организаторите, като се запазват всички авторски права.

9.       Награден фонд: ваучери за книги.

10.       Жури:

гл. ас. д-р инж. Иван Рачев

гл. ас. инж. Добромир Димитров

инж. Георги Мерджанов

11.       Срокове:

Изпращане на фотографии за участие в конкурса: 21.03 – 30.04.2014г.
Откриване на изложбата: 12.05.2014г.
Оценяване на фотографиите от горепосоченото жури: до 9.05.2014г.
Награждаване на участниците: 12.05.2014г.

12.       Изпращането на снимки на емайла на фотоконкурса означава, че съответният участник е съгласен с гореописаните общи условия за неговото провеждане.

13.       По всякакви въпроси, свързани с фотоконкурса на ССФП, може да се обърнеш директно към нашия екип. Изпрати ни съобщение от формата за контакти на този сайт, писмо на посочения емайл или в стая 3110.

14.       Вие се съгласявате, че носите отговорността за всички материали, подадени от Вас към конкурса, включително по отношение на законността, достоверността, автентичността и запазените права на всички такива материали. Вие нямате право да участвате с никакви материали, чието съдържание е клеветническо, нецензурно, заплашително, оскърбително, незаконно, комерсиално, което представлява посегателство върху личните или обществените права, или което би могло да бъде осъдително, или може да съставлява или да подтиква към криминални престъпления, да нарушава правата на които и да е трети страни или да поражда търсене на отговорност или да представлява нарушение на който и да е закон.